Wasze opinie o Borough Council- ChomeHoice-mieszkania socjal

Pomoc w uzyskaniu wszelkich ulg i dodatków

Wasze opinie o Borough Council- ChomeHoice-mieszkania socjal

Postprzez czarek67 » Pon Mar 15, 2010 11:08 am

Witam, interesuja mnie poglady Polakow z naszego miasta na temat Borough Council, a scislej servisu HomeChoice, czyli mieszkania socjalne, chodzi mi o to jak dlugo jestescie zarejestrowani, czy probowaliscie kontaktowac sie z Borough Council w sprawie przydzialu mieszkan, jak zostaliscie potraktowani, czy znacie i mogzecie podac przyklady osob, ktore otrzymaly domy socjalne nie koniecznie w uczciwy sposob, lub osoby te nie koniecznie musialy te mieszkania lub domy otrzymac np: 2-3 osoby pracuja na Full Time, czyli taka rodzine jest stac na wynajecie domu od prywatnego landlorda, a mimo to otrzymali dom socjalny (Nie mylic z donoszeniem ). Mysle ze ten temat moze pokazac jak niesprawiedliwy jest system licytowania mieszkan oraz to, jak nieuczciwie i niekompetetnie postepuje Borough Council, przyznajac mieszkania socjalne. Moze to tez byc argument przetargowy w staraniu sie o mieszkanie z Urzedu, bez takich przykladow, konkretnych przykladow, wiekszosc z nas, zarejestrowanych po kilka lat nie ma szans na uzyskanie mieszkania socjalnego, poniewaz zawsze pierwsi w kolejce beda ludzie z marginesu spolecznego (alkoholicy, narkomani, wiezniowie) i oczywiscie osoby o odmiennym kolorze skory, ktore to osoby sa szczegolnie preferowane w tym kraju, a tagze osoby ktore wiedza jak i do kogo dokladnie dotrzec aby zalatwic sobie mieszkanie z Urzedu. Sadze ze bedzie to ciekawy temat. Pozdrawiam
czarek67

Dołączenie: Pon Mar 15, 2010 9:37 am

Re: Wasze opinie o Borough Council- ChomeHoice-mieszkania socjal

Postprzez szeryf » Czw Maj 13, 2010 9:43 pm

Często słyszy się o niesprawiedliwości systemu przyznawania lokali. Bierze sięto zapewne z tego, że całe tabuny osób kimbinują do potęgi kłamiąc we wnioskach. Ostatnim krzykiem mody jest chyba wpisywanie "mój landlord za tydzień wyrzuci mnie z domu" co w magiczny sposób przenosi Cię do pierwszej grupy jako bezdomny/a. To dość smutne co się dzieje, na otarcie łez warto przypomnieć sobie jednak, jakie szanse mielibyśmy w Polsce, odrazu się cieplej robi ;)
- Chuck Norris nie wyjechał do Wielkiej Brytanii, to Ona otoczyła go ze wszystkich stron -
Awatar użytkownika
szeryf

Dołączenie: Sob Paź 31, 2009 3:50 pm
Miejscowość: Northampton

Powróć do Benefity i sprawy socjalne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość